Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dyk själv ner i vårt arkiv!

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu blir det enklare för dig som letar efter ritningar att hitta det du söker. Idag öppnar vi nämligen vårt arkiv genom en ny e-tjänst! Du kan själv söka efter underlag som du till exempel behöver för en bygglovsansökan, eller om du är nyfiken på hur planritningen över din lägenhet ser ut.

– Tidigare har man fått kontakta oss för att se om vi har handlingarna vilket också inneburit en handläggningstid. Nu kan man själv söka i e-tjänsten, berättar Caroline Mäkinen, verksamhetsutvecklare på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Arbetet med digitaliseringen av arkivet har pågått under flera år. Sammanlagt finns det ungefär en kvarts miljon handlingar att ladda ner eller beställa via det öppna arkivet. Många av handlingarna kan du ladda ner direkt och vissa gör du en beställning på för att få dokumentet skickat till din mejl.

– Det är väldigt roligt och spännande att äntligen få dra igång. Ett öppet arkiv är en viktig del i den demokratiska processen, men det innebär också att vi kan erbjuda ännu bättre service för boråsarna, säger Caroline Mäkinen.

Ritningar

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-10-04] Dyk själv ner i vårt arkiv!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol