Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

En halv miljon kronor i statsbidrag för EU-valet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stads valkansli får 500 000 kronor i statliga bidrag för att öka deltagandet i det kommande EU-valet.

Det är bara några månader sedan vi gick till valurnorna senast men snart är det dags igen. Under perioden 23-26 maj 2019 genomförs val till Europaparlamentet i alla medlemsstater. Här i Sverige hålls valet söndagen den 26 maj.

Borås Stad har via sitt valkansli sökt statliga pengar för projektet Öka valdeltagandet i EU-valet, bland annat via kampanjen #klartjagskarösta. Och i veckan kom beskedet från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, att Borås Stads ansökan beviljats.

Pengarna ska bland annat användas till att öka förståelsen för EU:s roll i vardagen och för vikten av att göra sin röst hörd bland prioriterade grupper som till exempel förstagångsväljare, utrikes födda och personer med funktionsnedsättning.

- Bidraget på 500 000 kronor från MUCF är viktigt för att genomföra våra visioner om ett ökat valdeltagande, säger valkansliets projektsamordnare Ludvig Ahlstrand. Under det allmänna valet 2018 hade vi ett liknande projekt som visade ett positivt resultat och nu vill vi vidareutveckla projektet till EU-valet 2019. Vi tror att det är viktigt att boråsaren får information om vad EU bidrar till i vardagen, för att i sin tur kunna engagera sig och själv påverka EU.

Person i röstningsbås.

Den 26 maj är det dags att rösta på Sveriges representanter i EU-parlamentet. Borås Stad har beviljats en halv miljon kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att öka valdeltagandet i EU-valet,

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-16] En halv miljon kronor i statsbidrag för EU-valet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol