Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Enighet i Borås kring intresseanmälan om polisutbildning

Artikeln publicerades:

Sverige behöver på kort tid öka antalet poliser. En polisutbildning behövs i Västsverige och Borås är redo att starta redan i augusti 2018. Nu aviserar Högskolan i Borås och Borås Stad gemensamt till regeringen sitt intresse att bedriva polisutbildning i Borås.

Samtidigt begär Högskolan i Borås och Borås Stad att regeringen i sin tur ger i uppdrag åt Polismyndigheten att skyndsamt tillse att polisutbildning etableras i Västra Götaland.

– Vi vill tydligt visa att vi är beredda att gemensamt genomföra och etablera en polisutbildning i Borås, säger Björn Brorström, rektor vid Högskolan i Borås.

Bild på Högskolan i Borås rektor Björn Brorström, Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens förste vice ordförande Annette Carlson (M) och Högskolan i Borås prorektor Jörgen Tholin. Fotograf: Suss Wilén

Högskolan i Borås rektor Björn Brorström, Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens förste vice ordförande Annette Carlson (M) och Högskolan i Borås prorektor Jörgen Tholin. Fotograf: Suss Wilén

Högskolan i Borås har tillsammans med Borås Stad och flera andra parter arbetat sedan i våras med förberedelsearbetet och det finns långt framskridna planer på utbildningens innehåll samt hur infrastrukturen kring en polisutbildning i Borås kommer att se ut. Det handlar till exempel om inomhusskjutbana, goda och varierade möjligheter till fysisk träning, ett centralt beläget körgårdsområde och fler bostäder för studenter.

– För vår del är det självklart att Borås är det naturliga valet av polisutbildning i Västsverige. Vi för diskussioner med representanter för Västra Götalandsregionen och de ställer sig positiva till vår ambition, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

– Behov av ytterligare poliser är stort och Borås med sitt geografiska läge är en utmärkt ort att förlägga polisutbildningen på, säger Kommunstyrelsens förste vice ordförande Annette Carlson (M).

Västsverige behöver en polisutbildning och Borås har allt som krävs – den akademiska utbildningen, närheten till övningsområden, ett centralt campus, bostäder för studenterna och en stad av tillräcklig storlek för att spegla samhällets alla utmaningar.

Nästa steg är att Högskolan i Borås lämnar in en intresseanmälan den 6 november. Intresseanmälan innehåller bland annat information om utbildningens innehåll, infrastruktur, lokaler och kompetensförsörjning.

d

Mer om

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-10-16] Enighet i Borås kring intresseanmälan om polisutbildning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol