Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Färgglatt och festligt när Marklandsparkens förskola invigdes

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Med luften full av såpbubblor och en sol som kikade fram bakom molnen var det idag dags att inviga den nybyggda förskolan på Hässleholmen, Marklandsparken.

Många gäster hade sökt sig till Marklandsparken för att delta i festligheterna. Bland annat gick det att skymta Spiderman, Pippi Långstrump och Bolibompadraken i folkvimlet. Efter de sedvanliga invigningstalen samlades förskolans barn och personal för att tillsammans med rektor Hannah Rydén klippa det symboliska bandet och förklara förskolan invigd.
- Det känns superbra och häftigt, säger rektor Hannah Rydén, om invigningen. Vi vill skapa en känsla av folkfest och att alla ska känna sig välkomna, och det tycker jag verkligen att vi har lyckats med. Det är kul att det har kommit så många olika gäster, allt ifrån barn och personal från andra förskolor till politiker och personer som följt oss genom hela resan med att bygga vår fantastiska förskola.

Omringad av barn står Katja Leverette, för dagen utklädd till Skräptrollet Ada. Hon berättar att förskolan under hösten med hjälp av Skräptrollet bland annat kommer att jobba med temat återbruk, återvinning och relationer. Genom en berättelse ska barnen få hjälpa Ada både att göra rätt i relationen till andra, men också med att hantera hennes skräpsamlande.

Rektor Hannah Rydén som klipper bandet tillsammans med förskolans barn och personal.

Rektor Hannah Rydén som klipper bandet tillsammans med förskolans barn och personal.

Vi-känslan i fokus

Marklandsparkens förskola öppnande i maj i år och har haft 72 barn under våren. Nu i höst utökas antalet barn till 102.

Hannah Rydén berättar att de arbetar aktivt med att skapa en välkomnande atmosfär och att vi-känslan är viktig på förskolan.
- Vi har till exempel bara en utegård, en gemensam plats för alla våra barn på förskolan. Alla barn äter också i den gemensamma restaurangen Jalla Jalla. För oss är det viktigt att alla känner sig välkomna och får en känsla av tillhörighet. Vi blir starkare när vi är tillsammans och det vill också att våra barn ska känna, berättar Hanna.

Skräptrollet Ada hjälper barnen att blåsa såpbubblor. 

Skräptrollet Ada hjälper barnen att blåsa såpbubblor.

Rektor Hannah Rydén tillsammans med Pippi. 

Rektor Hannah Rydén tillsammans med Pippi.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-08-20] Färgglatt och festligt när Marklandsparkens förskola invigdes

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol