Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fastighetsägaren måste ta bort olovliga husvagnar

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den olovliga uppställningen av husvagnar och skjul på fastigheten Kypered 6:1, norr om Ekås, måste tas bort. Det beslutade Samhällsbyggnadsnämnden på torsdagen.

Från det att fastighetsägaren tagit del av beslutet har han fyra veckor på sig att transportera bort husvagnarna och skjulen. Om det inte görs inom den tiden krävs fastighetsägaren på 10 000 kronor per månad i vite.

Bakgrunden är att Samhällsbyggnadsnämnden den 3 maj i år fick in en anonym anmälan om svartbygge och olovlig uppställning av husvagnar och skjul på fastigheten Kypered 6:1.

Enligt Plan- och bygglagen (PBL), ska en tomt hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall begränsas och så att man undviker betydande olägenheter för omgivningen och trafiken. Om en fastighetsägare inte lever upp till det ger Plan- och bygglagen kommunernas byggnadsnämnder både rätten och skyldigheten att ingripa.

Beslutet kan inte överklagas.

Vy över Borås.

På torsdagseftermiddagen beslutade Samhällsbyggnadsnämnden att den olovliga uppställningen av husvagnar och skjul på fastigheten Kypered 6:1 måste tas bort inom fyra veckor.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-30] Fastighetsägaren måste ta bort olovliga husvagnar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol