Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fem idéer vill bidra till ett mer Hållbart Sjöbo

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I oktober 2018 lanserades idébidraget inom ramen för projekt Kraftsamling Sjöbo i syfte att möjliggöra utveckling av idéer för ett bättre och mer hållbart Sjöbo. I december gick ansökningstiden ut för första ansökningsperioden. Det kom in totalt åtta bidrag men många fler än så visade ett intresse.

Detta visar på att det finns goda krafter inom lokalsamhället på Sjöbo. Många Sjöbobor besitter bra kvaliteter och idéer som kan spridas. Efter lanseringen av idébidrag har många hört av sig och haft många goda idéer och tankar om olika aktiviteter.
- Även om inte alla som hörde av sig resulterade i ansökningar av bidrag så visar det att det finns ett intresse av att engagera sig för Sjöbos utveckling, säger Pia Essunger, projektledare Kraftsamling Sjöbo.

Nu har Sjöborådet, en jury bestående av representanter från Föreningen Hemgården, Västra Götaland Idrottsförbund, Ab Bostäder, Svenska kyrkan och Borås Stad beslutat bidrag till fem idébärare. Idéerna handlar om att utveckla discgolfbana på Sjöbovallen, ”Walk & talk” – promenader utifrån olika samtalsteman, programmering för barn, forum för samtal och unika möten, öppen verksamhet som ska präglas av inkluderande klimat där olikheter normaliseras. Idébärarna kommer nu att få stöd och vägledning genom Medborgarlabbet för att utveckla och komma igång med sina idéer.

För den som har goda idéer som kan göra nytta för Sjöbos invånare och Sjöbo som samhällefinns ytterligare en möjlighet att söka idébidrag. Nästa ansökningsperiod startar 31 januari och är öppen fram till den 31 mars.

Datorer på ett bord.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-29] Fem idéer vill bidra till ett mer Hållbart Sjöbo

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol