Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ferieungdomar gör Borås renare

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Coronapandemin resulterade i att många ungdomar blev utan ferieplats inom vård och omsorg, en stor del av dem erbjöds istället en plats inom skötsel av staden. Därför är det i år fler ungdomar än vanligt som arbetar med städ och underhåll i Borås.

Nu har den första gruppen ferieungdomar avslutat sina tre veckors feriearbete och ett nytt gäng påbörjar sitt arbete under nästa vecka.

- Trots att de är många fler än vad de brukar vara har det fungerat jättebra hittills. Vi har också anställt fler arbetsledare som ansvarar för dem och både arbetsledarna och ungdomarna gör ett jättebra jobb, berättar Lars Fred, entreprenadingenjör på Tekniska förvaltningen som har varit en av de ansvariga för årets ferieungdomar.

Ungdomarnas insatser har varit mycket uppskattade. Deras positiva attityd har gjort att de har tagit sig an arbetsuppgifterna med stor entusiasm vilket också har märkts på resultatet.

- Vi är verkligen jättenöjda över hur väl de har utfört sina arbetsuppgifter, och de har fått mycket beröm för sitt arbete både av kollegor men också av allmänheten, berättar Lars.

Under de senaste tre veckorna har ungdomarna bland annat arbetat med målning, ogräsrensning, skötsel av lekplatser, borttagning av klotter och klistermärken, skräpplockning, städning av Viskan och mycket annat som har gjort staden ännu renare och finare.

- Vi vill verkligen tacka det gäng som nu har avslutat sina veckor hos oss och ser fram emot att träffa resten av dem nästa vecka, säger Lars Fred.

Två ferieungdomar målar ett broräcke. 

Två ferieungdomar målar räcket vid Jössabron.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-07-08] Ferieungdomar gör Borås renare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol