Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fikalinjen och utomhusträffar: Träffpunkt Simonsland startar nya utomhusaktiviteter

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Coronapandemin har satt krokben för den ordinarie verksamheten i Träffpunkt Simonslands lokaler. Det satte dock inte stopp för idéerna som gjorde att Träffpunkten nu tagit fram två nya spännande aktiviteter.

Den ordinarie verksamheten i Träffpunkt Simonslands lokaler har påverkats med anledning av pandemin. Många tycker dock att det är jobbigt att ta kontakt med andra eller att motivera sig själv att gå en promenad ensam, och därför har träffpunkten tagit fram två nya spännande nyheter.

Träffas utomhus

Träffas utomhus är en fast aktivitet som sker helgfria tisdagar och torsdagar med start kl. 10 vid fågelhuset i Ramnasjön från och med den 13 april. Träffen håller på till kl. 12 och under tiden kan man gå en promenad, göra lättare gymparörelser eller bara prata bort en stund. Det krävs ingen föranmälan, men om man vill kan en fikapåse beställas dagen innan från träffpunkten, som levereras och betalas direkt på plats.

Fikalinjen

Är den andra nyheten som vänder sig till personer som känner att de gärna vill träffa någon för en fikastund. De som önskar delta ringer till ringer telefonnummer 0768-88 82 19 och talar om att de vill ha en fikavän. Personen blir då matchad med någon av alla som anmält sig som frivilliga Boråsare. Den frivillige ringer upp dig och ni kommer överens om dag, tid och plats utomhus där du känner dig trygg för en träff. Den frivillige tar sig innan träffen till Träffpunkt Simonsland och hämtar ut två separata fikapåsar, en till dem var. Därefter möts de upp på avtalad tid och fikar/promenerar/samtalar över en fika.

Båda verksamheterna är anpassade efter rådande rekomendationer och genomförs med bra avstånd till andra och varandra.

– Vi har verkligen funderat på vad vi kan göra för att ge lite uppmuntran till alla som sitter ensamma hemma och dessutom saknar vi alla som arbetar på Träffpunkt Simonsland våra underbara besökare, säger Johanna Sundström, frivilligsamordnare.

– Nu hoppas vi också att vädret är med oss, säger Helene Arvidsson, caféansvarig och ler.

en grupp människor som promenerar
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-04-15] Fikalinjen och utomhusträffar: Träffpunkt Simonsland startar nya utomhusaktiviteter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol