Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Finskt firande på Distansgatan och Klintesväng

Artikeln publicerades:

Finlands självständighetsdag och 100-årsdag firas med pompa och ståt, bland annat av alla finsktalande på Distansgatan 7 och Klintesväng 2-8.

På Distansgatan 7 började firandet med en stor middag mitt på dagen.

– På menyn stod finskt julbord och bland annat serverade vi karelsk gryta, morotslåda, kålrotslåda, finsk leverlåda och rågbröd, berättar aktivitetssamordnaren Britt Stigsson på Distansgatan 7.

Därefter var det dags för underhållning med finsk musik och till det serverades det kaffe och tårta. Omkring 60 personer deltog i firandet. Inbjudna var alla finsktalande som bor på Distansgatan 7, anhöriga och personal.

På Klintesväng 2-8 firar alla finsktalande under eftermiddagen och kvällen. På eftermiddagen serverades kaffe och tårta vid festligt dukade bord.

– Vi dukar i Finlands färger, vit duk, blå servetter och blå-vita ljus, berättar en av dem som jobbar på avdelningen.

Emil "fotbollstrixare" Jylhänlahti visade sina konster till musik.

Även under kvällen blir det lite extra med smörgåstårta, cider och likör och inte minst så finns det finska piroger att äta till kvällsmaten eller senare, för den som vill det.

Borås Stad är finskt förvaltningsområde och det innebär bland annat kommunen ska erbjuda barn- och äldreomsorg på finska. På Distansgatan 7 och Klintesväng 2-8 finns särskilda avdelningar för finsktalande där personalen också är finsktalande.

En tårta med texten Finland 100 år på.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-12-06] Finskt firande på Distansgatan och Klintesväng

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol