Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fira vårens högtider med avstånd

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Våren är här och med den många högtider. Framför oss ligger bland annat ramadan med den avslutande högtiden id al-fitr/bayram som firas under tre dagar. Om en vecka är det dessutom Valborg och första maj. Men precis som under påsken måste vi fortsätta vara försiktiga för att minska smittspridningen i samhället.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och håll avstånd till varandra både inne och ute. Tänk på att det är förbjudet med sammankomster över 50 personer och att det fortfarande finns en stor risk för smittspridning även om ni är färre än 50 personer. Det kan kännas tråkigt att inte kunna träffa nära och kära, men att inte ses är ett sätt att ta hand om varandra under den här våren.

Information inför ramadan

Den muslimska fastemånaden ramadan startar den 23 april och avslutas en månad senare med högtiden id al-fitr (kallas också bayram) som firas under tre dagar.

Med anledning av coronapandemin har Myndigheten för stöd till trossamfund tagit fram ett antal filmer på flera språk om firandet av ramadan och andra högtider. Vi har några av dem här men besök gärna deras Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för fler filmer.

Imam Salahuddin Barakat informerar om ramadan och andra högtider på svenska.

Imam Mohamud Nasir informerar om ramadan och andra högtider på somaliska.

Imam Hakim Ilahi (Islamiska shiasamfunden) informerar om ramadan och andra högtider på arabiska.

Två tuplaner.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-04-23] Fira vårens högtider med avstånd

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol