Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Förskolebarnens teckningar pryder vaccinationslokalen

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

När det blir dags för boråsarna att börja vaccinera sig i arenamottagningen är det inte bara vaccinationssprutor besökarna kommer att mötas av, de får också möjlighet att titta på teckningar skapade av några av kommunens yngsta invånare. Väggarna i lokalen pryds av bilder som förskolebarnen på Borås förskolor har skapat.

Planering innan uppsättning av förskolebarnens teckningar.

Planering innan uppsättning av förskolebarnens teckningar.

Maria Ekbrand är rektor på Ljungagården och Skogsstjärnans förskolor och har samordnat arbetet med att sätta upp teckningarna.

– Jag fick frågan om vi på förskolorna i Borås Stad kunde hjälpa till att pynta de ganska tråkiga väggarna i vaccinationslokalen, berättar Maria Ekbrand. Jag tog kontakt med mina kollegor på övriga förskolor och gensvaret blev enormt. Totalt har jag fått in runt 600 teckningar som förskolebarnen har gjort, fortsätter Maria.-

Teckningar har satts upp på pelare i vaccinationslokalen.

När det blir dags för boråsarna att börja vaccinera sig i arenamottagningen kommer besökarna att titta på teckningar av förskolebarn.

De flesta av Borås Stads förskolor har varit delaktiga, men alla bilder har inte kunnat sättas upp.

– Barnen har skapat så många fina teckningar, men eftersom gensvaret blev så stort har vi varit tvungna att göra ett urval, berättar Maria Ekbrand.

Maria berättar också att det inte har varit helt enkelt att få teckningarna på plats och att det finns mycket man måste tänka på när man ska utsmycka en offentlig lokal. Men nu är arbetet klart och väggarna är inte längre tråkiga att titta på.

– Jag hoppas att barnens bilder ska kunna glädja besökarna och att de bidrar till att man får en positiv känsla när man besöker vaccineringen, säger Maria Ekbrand.

Vägg med teckningar.
Information, ikon

Mer information

Mer om vaccination mot covid-19

  • Som invånare i Borås kommer du längre fram att kunna boka tid för vaccination via Västra Götalandsregionen Länk till annan webbplats..
  • Vissa prioriterade grupper vaccineras av Borås Stads sjuksjöterskor. Det gäller till exempel de som bor på vård- och omsorgsboende, LSS- eller psykiatriboende samt de som har hemsjukvård.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-02-19] Förskolebarnens teckningar pryder vaccinationslokalen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol