Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Första spadtaget för Vildmarken – ny förskola på Sjöbo

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Våren 2020 öppnar Vildmarkens förskola, nära djurparken och Alidebergsbadet. I fredags togs det första spadtaget, då några barn från närliggande Solgårdens förskola passade på att lämna över en önskelista till Lokalförsörjningsförvaltningens ordförande Anders Waldau.

Vildmarkens förskola kommer att ha djur- och naturprofil och kommer att rymma 120 barn samt en dygnet runt-avdelning.

– Vi kommer att fortsätta men även förhoppningsvis kunna utöka vårt samarbete med djurparken. Att arbeta med djurtema är ett bra sätt att prata om värdegrund och utveckla empati, sa Ann-Charlotte Carlsson, förskolechef för Solgårdens och Vildmarkens förskola.

Kommunalråden Anna Svalander (L) och Anette Carlsson (M) samt Andreas Ekström (S) och Helene Sandberg (S), ordförande för Förskolenämnden respektive Lokalförsörjningsnämnden, talade och tog med ett gemensamt symboliskt första spadtag tillsammans med barnen.

– Vi ser så mycket fram emot den nya förskolan! Vi kommer att få många extra utrymmen som vi inte har idag, som bibliotek, ateljé, en scen och ett torg som kan fungera som samlingspunkt, sa biträdande förskolechef Marie Hallstensson.

Barnen passade också på att lämna över en lista med saker som den nya förskolan behöver. Lokalförsörjningsförvaltningens ordförande Anders Waldau fick veta att det bland annat behövdes plats för barnens djur, ett byggrum, böcker och en dörr som det står välkommen på.

Barn och vuxna tar det första spadtaget.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-14] Första spadtaget för Vildmarken – ny förskola på Sjöbo

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol