Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsatt besöksförbud inomhus på vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Enligt nya riktlinjer från Socialstyrelsen får personer med antikroppar mot covid-19 nu besöka anhöriga på äldreboenden. Men på Borås Stads vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter råder fortfarande besöksförbud, även för dem som uppvisar antikroppstestintyg.

Den 14 juli uppdaterade Socialstyrelsen sina allmänna råd om tillfälligt besöksförbud på boenden för äldre. Förbud mot besök inomhus kan numera undantas om besökaren är symptomfri och kan uppvisa ett giltigt antikroppstestintyg.

Men på Borås Stads vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter råder fortfarande besöksförbud, även för dem som uppvisar antikroppstestintyg. Det finns många olika antikroppstester och alla är inte tillförlitliga. Det behövs därför en tydligare vägledning från Folkhälsomyndigheten och sakkunniga inom Västra Götalandsregionen för att verksamheterna ska kunna bedöma om en test är tillförlitlig eller inte. Vård- och äldreförvaltningen inväntar därför ytterligare förtydliganden innan man ser över rutinerna för besök.

Besöksförbudet är till för att minska risken för att de boende ska smittas av covid-19. Eftersom det fortfarande råder en allmän samhällsspridning av covid -19 är det fortsatt viktigt att skydda äldre och andra i riskgrupp från risken att bli smittade.

Besöksförbudet på Borås Stads vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter förblir därför oförändrat tills vidare.

Äldre dam som dricker kaffe.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-07-23] Fortsatt besöksförbud inomhus på vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol