Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fotoprojekt har blivit utställning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I dag invigs utställningen Himmel över Sjuhärad på Borås Konstmuseum. Utställningen är resultatet av det fotopedagogiska projekt där fyrtio deltagare från Sjuhärad.

Utgångspunkten har varit fotografen Lars Tunbjörks bilder och okonventionella blick på världen, som utgjort en inspiration för deltagarnas självständiga arbete.

Under handledning av fotograferna och pedagogerna Jerker Andersson och Peter Claesson, samt projektledaren Linda Nilsson, har deltagarna tränats i att följa sin egen blick, vare sig den sökt sig till en diskborste, ett rivningsarbete på gården eller en syster i vårsolen.

– Det har varit spännande att se de oväntade motiven bli intressanta på bild, säger Peter Claesson.

– Det har varit grymt kul att få möta alla deltagare, att få handleda i fotografi och se hur deras bildspråk utvecklats, tillägger Jerker Andersson.

Utställningen innehåller ett urval av de fotografier som producerades i projektet och finns att se mellan den 22 november 2018 och 7 april 2019.

Projektet har genomförts av Lars Tunbjörks Stiftelse med stöd av Svenska Postkodstiftelsen.

Om Lars Tunbjörk

Lars Tunbjörk (1956–2015) är en av de stora i den moderna svenska fotohistorien. Man kan lugnt säga att han såg med en unik blick på världen. Genom sin kamera skildrade han det svenska folkhemmets förändring från 1980-talet och framåt, med både humor och allvar. Mest känd är han för bildserien "Landet utom sig" (1993), där han fotograferade svenska mellanstora städer. Fotografierna gav en ny bild av Sverige, innebar en förnyelse av det fotografiska bildspråket och fick stor uppmärksamhet internationellt.

Tunbjörk arbete också mycket internationellt, för till exempel franska och amerikanska tidningar och magasin, som New York Times Magazine.

En mörk himmel med fåglar på.

Fotograf: Jesus Chavez Ortiz

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-21] Fotoprojekt har blivit utställning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol