Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fullt av goda idéer om stadsutveckling på Hack Jam

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Cyklar, återbruk och medskapande kultur - det var tre teman på ämnet stadsutveckling som deltagarna på fredagens Hack Jam på Science Park Borås fick ge sig i kast med. Och engagemanget var stort.

Ungdomar från Sven Eriksonsgymnasiet och Viskastrandsgymnasiet deltog i ett Hack Jam om stadsutveckling på Science Park.

Skapande pågår! Gymnasieeleverna Marlen Kelm, Victor Enqvist, Mira Lundin, Milton Vikander och Andreas Hansson (stående) jobbar med en prototyp till ett miljövänligt cykelgarage.

På fredagsförmiddagen gick ett Hack Jam, eller Hackathon som det också kallas, av stapeln i Science Parks Do tank-center. Ett 80-tal elever från Sven Eriksonsgymnasiet, Viskastrandsgymnasiet och Bäckängsgymnasiet deltog tillsammans med representanter från Borås Stad, Navet och den nationella organisationen Youth 2020, som jobbar med ungas inflytande i demokratiska frågor.

Efter inledande inspirationsföreläsningar av bland andra Borås stadsarkitekt Rikard Mattsson och Mohammed Kossir från Drivhuset, fick de inspirerade och engagerade gymnasieeleverna bilda grupper och börja bygga prototyper.

- Det är jättekul att få vara med och ge idéer och vara kreativ, tyckte Milton Vikander och hans grupp som byggde ett cykelgarage för hyrelcyklar.

- Vår tanke är att minska bilanvändandet genom det här cykelgaraget. Det ska drivas med hjälp av solceller på taket, vara upplyst och helt enkelt se lockande ut, säger Marlen Kelm.

Fredagens Hack Jam anordnades av Urban Talks med stöd av Vinnova.

Urban Talks är Borås Stads förvaltningsbryggande arbetsgrupp som jobbar med publika evenemang kopplade till stadsutveckling och samhällsfrågor.

Här kan du se alla bidragen Pdf, 1.8 MB.!

Prototyp från Hack Jam på Science Park.

Många goda idéer kom fram under förmiddagen. Här en prototyp från en av grupperna som jobbade på temat återbruk.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-18] Fullt av goda idéer om stadsutveckling på Hack Jam

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol