Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ge en historisk present till någon i julklapp

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Passa på att ge någon du håller kär en historisk julklapp. För femtio år sedan när Borås fyllde 350 år skapades en framtidsbild för hur staden skulle utvecklas. I år när Borås fyller 400 år är den skapad på nytt. Var med och föreviga minnet av jubileumsåret.

På 70-talet var det motorvägen som skulle till staden och var den stora snackisen. I år lyfts istället det nya gröna parkstråket fram - smyckat med alltifrån arkitektur och konst till nya mötesplatser. Affischen är 70x50 centimeter, tryckt på ett exklusivt papper och signerad för hand av både stadsarkitekt Richard Mattsson och planarkitekt Felix Lorentzon, som skapat affischen.

Förutom att affischen är unik har den också ett miljövärde. Allt överskott från försäljningen går nämligen direkt till att köpa in träd till den fem kilometer långa parken Viskans park. Varken Borås Stad eller återförsäljarna tar ut någon ersättning.

Affischen finns bara i 400 exemplar och säljs endast under 2021, så ta tillfället i akt och ge någon en minnesvärd gåva innan året är slut!

I fem stycken 400 års affischers förpackningar finns det en julklapp som du inte vill missa. Du kan köpa den i Kulturhuset, på Textilmuseet, hos Buketten i Borås samt under 18-19 december i Borås Citys 400-års bod på Österlånggatan.

Jubileumsaffischen

400-årsaffischen

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-12-15] Ge en historisk present till någon i julklapp

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol