Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Globala Borås sänder radio ute i stadsdelarna

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu drar årets upplaga av projektet Globala Borås igång. I samarbete med PulsFM och AB Bostäder är vi på torsdag och fredag på plats ute i stadsdelarna där vi sänder radio med fokus på social hållbarhet och integration.

Fyra av Borås stadsdelar kommer att få besök av Globala Borås i slutet av den här veckan. På torsdag förmiddag är vi på Sjöbo, på torsdag eftermiddag på Hässleholmen, på fredag förmiddag på Trandared och på fredag eftermiddag på Hestra.

- Temat för radiosändningarna är social hållbarhet och integration, säger Ingrid Fredriksson, kommunikationsstrateg på Borås Stad och projektledare för årets Globala Borås. Det blir intressanta intervjuer med allt ifrån lokala eldsjälar till naturfotografen Mattias Alexandrov Klum och Sidas generaldirektör Carin Jämtin. Även utanför sändningsbussen blir det aktiviteter i form av ploggning och andra stadsdelskamper.

Globala Borås är ett kommunikationsprojekt som är initierat av Sida där Borås Stad och Borås Energi och Miljö samarbetar i olika lokala aktiviteter. Projektets syfte är att lyfta FN:s globala mål och visa vad som görs på det lokala planet. Borås har varit en global kommun sedan 2016.

Årets projekt är upplagt som en trestegsraket, där det första steget utgörs av den här veckans radiosändningar. I anslutning till det arrangerar Borås Energi och Miljö på lördag den 24 augusti Vattendagen med aktiviteter i och kring Viskan och där bland andra Mattias Alexandrov Klum kommer att föreläsa.

  • Det andra steget sker i samband med Kretsloppsveckan i början av september. På tisdagen den 10 september bjuder vi i samarbete med Borås Tidning hit organisationen Reportrar utan gränser som kommer prata om den hotade pressfriheten och arbetssituationen för journalister världen över.
  • Fredagen den 13 september blir det global yoga på Kongresshuset.
  • Det tredje steget i årets Globala Borås sker den 23 oktober. I samband med Nationell verkstad för hållbar livsstil på Science Park Borås tar vi hit entreprenören och äventyraren Glenn Mattsing för en föreläsning om skräp som en resurs.

Inom ramen för Globala Borås visas också två fotoutställningar på Kulturhuset, Zambian Dads och Swedish Dads. Utställningarna visar zambiska respektive svenska pappor med sina barn och syftet är att lyfta fram männens roll för ett jämställt samhälle.

Sidas jämställdhetsexpert Lena Karlsson inviger utställningarna torsdag den 22 augusti klockan 13.

Radioapparat.

I samarbete med PulsFM och AB Bostäder sänder Globala Borås radio i fyra av kommunens stadsdelar torsdag och fredag den här veckan.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-08-20] Globala Borås sänder radio ute i stadsdelarna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol