Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gula skolan - en 80-åring med koll på framtiden

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Firandet av Borås kanske piggaste 80-åring var ett välbesökt evenemang om Gula skolan nu och förr. Bland besökarna fanns elevernas syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar, men också elever som gått på Gula skolan för många år sedan.

Rektor Hanna Holmén Löfqvist är stolt och glad över det stora engagemanget som visats inför och under firandet.

- Det är viktigt att fira! Vi har planerat allt tillsammans och haft något gemensamt att se fram emot. Alla elever har förberett olika saker att visa eller göra. Det har resulterat i ett innehållsrikt program med bland annat kreativa utställningar, programmering och att utmana besökarna i att putta kula, säger Hanna Holmén Löfqvist och fortsätter:

- Skolans äldsta elever, sjätteklassarna, har uppdraget att välkomna besökarna och visa dem rätt i skolan. Det är också väldigt roligt att hembygdsföreningen är medarrangör, vi har kunnat skapa en helhet med inslag om bygdens historia.

En lapp som det står "Gula skolan 80 år på".
En kartong som eleverna pysslat med. 
Puttekulor på en gräsmatta.

Denna lilla robot har eleverna programmerat själva.

Ett uppskattat inslag under kvällen var pjäserna om skolan förr i tiden som framfördes av före detta elever som gick på Gula skolan på 1950-talet. Likheter och skillnader mellan då och nu, och även lite bus, gav upphov till många skratt.

- Det har hänt en hel del i skolan, konstaterar verksamhetschef Håkan Anving. Vi firar vår gula 80-åring, men det allra viktigaste är förstås allt skolan rymmer: Alla barn som med lust och kraft vill lära. Alla medarbetare som har höga förväntningar och som utvecklar och stöttar. Och inte minst alla föräldrar som stödjer vårt arbete genom att berätta för barnen att skolan är viktig.

Två ringklockor.
Sju personer som står och sitter runt en skolbänk.

På 1950-talet hade de sina lektioner i just detta klassrummet.

d

Kort om Gula skolan

  • Skolan i Fristad invigdes 1939 och fick namnet Centralskolan.
  • Ursprungsbyggnaden finns fortfarande kvar med vackra trapphus och golv. I etapper har skolan byggts ut och idag rymmer den populära skolan 243 elever och 33 medarbetare.
  • Läs mer om Gula skolan.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-05-11] Gula skolan - en 80-åring med koll på framtiden

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol