Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gym diplomeras för arbetet mot dopning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Just nu pågår en nationell kampanjvecka för att uppmärksamma arbetet mot dopning. Borås Stad samverkar med ett 30-tal gym som främjar en hälsosam träningskultur och tar ställning för ren träning. På fredagen diplomerades det första gymmet.

Syftet med kampanjveckan är att uppmärksamma det antidopningsarbete som träningsanläggningar gör runt om i landet och skapa en medvetenhet om problemet.

Träningsanläggningar som arbetar utifrån arbetsmetoden 100% ren hårdträning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan bli diplomerade och Nordic Wellness Knalleland är första gymmet i Borås att bli ett diplomerat "100 %-gym". Linn Bäcklin, platschef på Nordic Wellness Knalleland och Viared, tog emot diplomet.

Emelie Risbeck från Borås Stads Fritids- och folkhälsoförvaltning samordnar nätverket "Borås gym i samverkan för en dopningsfri miljö". 

- Just nu ingår drygt 30 gym och träningsanläggningar i nätverket som även stöttas av Polisen, missbruksenheten Cedern och Yxhammarmottagningen. Förhoppningen är att samtliga gym i nätverket ska bli diplomerade 100%-gym under hösten, säger Emelie Risbeck.

d

Mer om vårt antidopningsarbete

Gym i Borås har initierat ett samarbete för att främja en dopningsfri miljö och motverka användandet av dopningspreparat bland sina kunder. Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås Stad samordnar nätverket där även missbruksenheten Cedern, Yxhammarsmottagningen och Polisen ingår. För gymmen är deltagandet i nätverket kostnadsfritt.

Som medlem i nätverket förbinder sig gymmet att:

  • Utbilda personal om dopning.
  • Delta i minst två av nätverkets fyra årliga möten.
  • Upprätta avtal med kunder och anmoda kunder vid misstanke om användning av dopningspreparat.
  • Följa kriterierna för 100 % Ren Hårdträning, www.renhardtraning.com Länk till annan webbplats.

Gym i samverkan för en dopningsfri miljö

Nordic Wellness Knalleland har blivit diplomerat "100%-gym".

Nordic Wellness Knalleland blev på fredagen det första gymmet i Borås att bli diplomerat "100%-gym". På bilden syns från vänster Emil Bröns, Linn Bäcklin, Louise Tholin och Emelie Risbeck.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-11] Gym diplomeras för arbetet mot dopning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol