Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Här kommer vallokalen till väljarna

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den ambulerande förtidsröstningen är i full gång och det är bråda dagar för valkansliets personal som besöker bland annat kommunens äldreboenden och fängelset.

Samtidigt som förtidsröstningen öppnade den 22 augusti öppnade också möjligheten för dem som inte själva kan ta sig till vallokalen att ansöka om så kallad ambulerande förtidsröstning.

Det innebär att valkansliets personal rycker ut så att man istället kan genomföra sin förtidsröstning där man befinner sig: på äldreboendet, sjukhuset eller i polisens häkte.

Servicen erbjuds även enskilda privatpersoner i deras hem, om de på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte kan ta sig till vallokalen.

Så här med en dryg vecka kvar till valet har valkansliets personal varit ute på ett tiotal ambulerande uppdrag.

- ­­Det tar ganska mycket tid för oss men det är det värt, säger valledaren Saier Yousef. Det är ett snabbt och effektivt sätt att nå så många invånare som möjligt och göra det möjligt för dem att rösta.

Carl Morberg och Lars-Olof Danielsson står utanför fängelset.

I veckan besökte strategiska verksamhetsutvecklare Carl Morberg (till vänster) och stadsjurist Lars-Olof Danielsson fängelset för att hjälpa till med förtidsröstningen där. Foto: Ingrid Fredriksson

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-08-30] Här kommer vallokalen till väljarna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol