Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hederspris till Borås för Sverigefinskt minoritetsarbete

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås uppmärksammas med ett hederspris för allt bra arbete som görs för den Sverigefinska minoriteten i kommunen. Sverigefinländarnas delegation utser varje år årets Sverigefinska kommun och i år inrättar de även ett särskilt hedersbevis som går till Borås.

2012 blev Borås årets Sverigefinska kommun och i år är det Övertorneå som får utmärkelsen. Borås Stad fick dock en trevlig överraskning i form av ett specialinrättat hedersbevis för ett utmärkt minoritetsarbete.

– Det extrainsatta priset får vi för att Sverigefinländarnas delegation vill uppmärksamma allt det bra arbete som görs för Sverigefinnar i Borås. Både Borås Stad och boråsarna ska vara stolta över priset som är ett bevis över att vi tillsammans gör ett väldigt bra arbete, är inkluderande och visar förståelse för tvåspråkig kultur, säger Paula Wendell, samordnare för finskt förvaltningsområde.

Förvaltningsområde för finska

Borås Stad är ansluten till finskt förvaltningsområde, vilket ger vissa rättigheter till Borås finskspråkiga invånare enligt lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Varför finskt förvaltningsområde?

Sverigefinnar utgör en nationell minoritetsgrupp och finska är ett nationellt minoritetsspråk. I januari 2010 trädde lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk i kraft. Den syftar till att värna om Sveriges nationella minoriteter och minoritetsspråk.

Vad innebär finskt förvaltningsområde?

Finskt förvaltningsområde innebär bland annat att vi erbjuder förskoleverksamhet och äldreomsorg på finska. Du har även rätt att använda finska i dina kontakter med kommunen.

Hedersbevis till Borås för vårt minoritetsarbete.

d

Mer om nationella minoriteter

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-02-27] Hederspris till Borås för Sverigefinskt minoritetsarbete

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol