Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hemtjänsten återupptar städning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Från och med måndag den 13 augusti kommer hemtjänsten att utföra städning enligt vanliga rutiner igen. Det beslutet fattade Vård- och äldreförvaltningen i dag.

Det innebär slutet på ett sex veckor långt uppehåll. Det innebär också att alla 900 brukare som har bistånd för städ drabbats av en utebliven städning, då hemtjänsten för de allra flesta städar var tredje vecka.

Dagens beslut har fattats mot bakgrund av främst två omständigheter: Dels förstås det uppdämda städbehovet, och dels det faktum att svalare väder väntas den kommande veckan.

Enligt Vård- och äldreförvaltningens chef Annika Andersson ser det också ljusare ut på personalsidan, där man under sommaren haft svårigheter att hitta vikarier, men där nu flera ordinarie medarbetare är åter efter semestern.

Det var i mitten av juli som Vård- och äldreförvaltningen fattade beslutet att inte utföra planerade städinsatser på grund av hettan. Skälet var att man vill förbättra arbetsmiljön och ge medarbetarna mer tid till att ge brukarna extra tillsyn i värmen.

Mopp

Hemtjänsten återupptar städningen från och med den 13 augusti.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-08-07] Hemtjänsten återupptar städning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol