Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Idag lämnar Högskolan i Borås in intresseanmälan för polisutbildning

Artikeln publicerades:

Sverige behöver fler polisanställda och i Borås är man beredd att starta en polisutbildning redan i augusti 2018. Högskolan i Borås lämnar idag in en formell intresseanmälan med sitt erbjudande – resurser i form av utbildning, lokaler, infrastruktur och studentbostäder.

– Vi står helt bakom Högskolan i Borås intresseanmälan, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S). Vi behöver utöka antalet polisanställda i Sverige och vi är redo att starta en polisutbildning i Borås redan nästa år.

Högskolan skickar in en intresseanmälan, trots att de inte anmodats av Polismyndigheten att göra detta, då både intresset från högskolan och goda förutsättningar för en polisutbildning finns i Borås. Förberedelsearbetet har pågått länge och förutsättningarna är gynnsamma. Högskolan i Borås har tidigare drivit polisutbildning på distans, utbildningsmässigt finns resurser i form av mångårig erfarenhet av professionsutbildning, spetskompetens har knutits till arbetet och samverkan med flera närliggande verksamheter finns.

När det gäller infrastruktur som skjutbana och körgårdsområde samarbetar Borås Stad med högskolan och flera andra parter och det finns ett antal alternativ på hur och var dessa kan placeras.

– Att få en polisutbildning till Borås stärker bilden av Borås som utbildningsort, säger Anette Carlson (M), Kommunstyrelsens vice ordförande.

Högskolan har idag lämnat in sin intresseanmälan till Polismyndigheten i Stockholm och förhoppningen är att få återkoppling inom rimlig tid.

– Det råder polisbrist i Sverige och vi i Borås erbjuder polisutbildning med start redan nästa år. En förutsättning är dock att vi får ett beslut runt årsskiftet, säger Jörgen Tholin, prorektor vid Högskolan i Borås och projektledare för polisutbildningsarbetet.

Polisbilar.

d

Mer om

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-11-14] Idag lämnar Högskolan i Borås in intresseanmälan för polisutbildning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol