Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Jonas satte färg på finalen av Funkisfestivalen

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I veckan var det final i Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront. Jonas ”Rainbow man” Torstensson från Borås var en av finalisterna som sjöng.

Det var en kväll utöver det vanliga när det var final i Funkisfestivalen 2019. Tolv bidrag tävlade om förstaplatsen. Jonas ”Rainbow man” Torstensson från Borås var sist ut i startfältet. Han charmade publiken klädd i regnbågsfärgad kostym med tillhörande hatt, svarta lackskor och skinnhandskar.

– Jag ska sjunga en låt om tjejer och kärlek för jag har alltid tyckt om tjejer och kärlek, förklarade Jonas för publiken innan han tog ton och sjöng ”Värsta grymma tjejen”.

Jonas har gått från deltävling i Borås, till delfinal i Stockholm i våras för att alltså till slut stå på den stora finalscenen.

– Det roligaste var musiken och att få sjunga inför en så stor publik. Man kände sig som en riktig artist. Jag fick till och med bli sminkad och skriva autografer. Det var även roligt i green room med de andra artisterna. Jag fick till och med en ny kompis, berättar Jonas.

Vinnaren av årets Funkisfestival blev Moises Rumie från Tyresö.

d

Fakta om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje. Det är en meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Tävlingen fungerar ungefär som Melodifestivalen med deltävlingar och en stor final i Stockholm. I år är Borås Stad en av de deltagande kommunerna.

Jonas ”Rainbow man” Torstensson i sina scenkläder. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-08-29] Jonas satte färg på finalen av Funkisfestivalen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol