Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Jury för Årets studentstad på besök i Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås har ansökt om att bli Årets studentstad 2020/2021 och idag var delar av juryn på ett platsbesök i Borås för att få veta mer. Syftet med utmärkelsen Årets studentstad är att uppmärksamma det arbete som pågår i Borås för att göra tillvaron så bra som möjligt för våra studenter.

Det är flera parter som samverkar för att göra Borås till en bra studentstad. Borås Stad, högskolan, studentkåren och näringslivet i Borås men också AB Bostäder, Borås TME, Borås City och många företag som representeras av Borås Näringsliv, samarbetar för att livet för studenterna i Borås ska bli så bra som möjligt.

– Det har varit spännande att se hur alla olika parter arbetar tillsammans för att göra livet så bra som möjligt för studenterna i Borås, säger Matilda Strömberg, ordförande i Sveriges Förenade Studentkårer och en av jurymedlemmarna.

Det finns en styrgrupp som heter Studentstad Borås och tre arbetsgrupper inom områdena näringsliv och arbetsmarknad, bostäder för studenter och kultur och nöje, som träffas regelbundet för att utveckla livet för studenterna i Borås. Detta samarbete tillsammans med en rad andra fördelar kring studentlivet har gjort att alla samverkande parter var eniga om att skicka in en ansökan om att bli Årets studentstad.

Besked om vilken stad som får utmärkelsen Årets studentstad 2020/2021 väntas i april 2020.

Möte.

Från vänster: Alfons Gustafsson, styrelsemedlem i SFS, Matilda Strömberg, ordförande i SFS och Elisabeth Eliason, Borås Stad.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-02-19] Jury för Årets studentstad på besök i Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol