Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Klubb M är på gång

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu har Klubb M invigts och det nya fina vardagsrummet är klart. Klubb M är till för yngre personer med demensdiagnos, som bor på vård- och omsorgsboendet Margaretagatan 9.

- Vi som sitter här är grupp M, vi har blivit kompisar här, säger Per- Anders Carlén.

Tillsammans med Peter Simonsson och Bengt Kinder utgör ha kärntruppen som kommer till Klubb M varje dag som klubben är öppen. Ytterligare fyra personer deltar vid vissa tillfällen. Klubb M smygstartade för någon månad sedan med att vara öppen två dagar i veckan. Nu är det tre-fyra dagar per vecka och från och med i sommar ska klubben ha öppet alla vardagar, förutom under semesterperioden.

Klubbens nya vardagsrum, som tidigare var ett litet konferensrum, är smakfullt möblerat med en soffgrupp, ett litet bord med stolar och en vägg som täcks av ett fototräd. Det har blivit klart precis i dagarna.

- Vi har varit med och valt ut möblerna, berättar Bengt Kinder.

- Var och en säger vad den vill ha och så diskuterar vi. Ibland tycker vi olika men för det mesta är vi ganska överens, säger Peter Simonsson.

Personalen på Margaretagatan har naturligtvis ett ord med i laget också. Men delaktighet är ett av honnörsorden för Klubb M både när det gäller val av möbler och annan och utrustning och framför allt när det gäller aktiviteterna som pågår i klubben.

Fem personer skålar runt ett bord. 

Bengt Kinder, Pernilla Collerstedt Rapp, Peter Simonsson, Per- Anders Carlén och Eva Palm Olsson skålar för att Klubb M är invigd.

Utflykter och matlagning

Utflykter av olika slag är populära. Än så länge har klubben åkt färdtjänst och fått hålla sig inom kommunens gränser men snart är en minibuss på gång och då kan de göra lite längre utflykter.

- Vi kommer med olika förslag och så bestämmer vi tillsammans vart vi ska åka, för det måste vara ett ställe som alla vill besöka, betonar Peter Simonsson.

Medlemmarna i Klubb M lagar och äter lunch tillsammans i köket som klubben också disponerar. Menyn bestäms tillsammans med personalen och inköpen görs i en butik i sta´n.

- Det fungerar ungefär som en familj, säger Peter Simonsson.

Invigning av Klubb M

Igår eftermiddag invigdes Klubb M officiellt. Per-Anders Carlén fick äran att klippa bandet och släppa in besökarna i Klubb M:s vardagsrum, som redan nu är mycket omtyckt av medlemmarna.

- Man bli avslappnad när man kommer in här, säger Peter Simonsson.

- Det är mycket skratt här inne så jag blir glad när jag går in här, säger Per-Anders Carlén.

Eva Palm Olsson och Pernilla Collerstedt Rapp arbetar på Klubb M. De tänker hela tiden på att klubbens medlemmar ska vara delaktiga i allt som de gör. Och så skrattar de mycket och ofta tillsammans, Klubb M innebär glädje, både för medlemmarna och för personalen.

- Vi fotografer mycket när vi träffas i Klubb M. Bilderna sätter vi upp på fototrädet på väggen eller ramar in och placerar i vardagsrummet. Bilderna används också i månadsbladen där vi berättar vad som har hänt. Bilderna är ett sätt att hjälpa till att komma ihåg vad som har hänt och vad vi har gjort i Klubb M, berättar de.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-05-10] Klubb M är på gång

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol