Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Klubb Viskan i nya lokaler

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Klubb Viskan har flyttat några våningar upp i Träffpunkt Simonsland och fått större lokaler som är inredda efter verksamhetens behov. Igår invigdes de nya lokalerna.

På sjätte våning i träffpunkt Simonsland med härlig utsikt över takåsarna i Borås finns nu Klubb Viskan, som är en biståndsbedömd dagverksamhet för dem under 65 år som har drabbats av demenssjukdom.

Lokalerna är modernt inredda, för att passa målgruppen. Det finns ett stort rum som är kombinerat kök och matplats, ett rum som kan fungera som vardagsrum, aktivitetsrum och samlingsrum, ett kapprum och så det härliga avslappningsrummet med dämpat ljus, dämpad musik och möblemang som är gjort för att skapa lugn och avslappning hos den som behöver det. Dessutom finns det kontorsrum för personalen och toalett.

Klubb Viskans verksamhet är ganska ovanlig. Det är bara omkring 20 % av Sveriges kommuner som har dagverksamhet som riktar sig till yngre personer med demenssjukdom. I Borås Stad har Klubb Viskan funnits i ungefär ett år.

För närvarande har Klubb Viskan sju inskrivna gäster och det finns utrymme för ytterligare någon. Verksamheten har öppet varje vardag klockan 8.30-14.30. Eftersom det är en biståndsbedömd insats är gästerna där utifrån sina personliga behov. Alla kommer inte alla dagar i veckan och alla är inte där hela dagen.

Varje dag inleds med gemensam frukost. Sedan fylls dagen av aktiviteter, utflykter och middag. De som är gäster på Klubb Viskan kan vara med och laga maten, i den mån de själva vill och kan göra det. Aktiviteterna anpassas efter gästernas intressen och behov.

Vid invigningen igår deltog gästerna tillsammans med sina anhöriga. Vård- och äldrenämndens presidium var på plats, liksom delar av förvaltningsledningen samt andra inbjudna gäster.

Vård- och äldrenämndens ordförande Ida Legnemark förrättade invigningen med hjälp av två av Klubb Viskans gäster.

Från vänster Frida Mossberg, enhetschef, Kerstin Hermansson, 1:e vice ordförande i Vård- och äldrenämnden och Ida Legnemark, ordförande i Vård- och äldrenämnden.

Från vänster: Frida Mossberg, enhetschef, Kerstin Hermansson, 1:e vice ordförande i Vård- och äldrenämnden och Ida Legnemark, ordförande i Vård- och äldrenämnden.

d

Mer om

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-10-19] Klubb Viskan i nya lokaler

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol