Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kommunstyrelsens möte – här hittar du besluten

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

På måndagen har Kommunstyrelsen haft sammanträde. Kommunstyrelsen diskuterade bland annat utbyggnad av Björkhöjdskolan och beslutade om marknadsföringssamarbeten med olika sportklubbar i Borås.

Kommunstyrelsen beslutade att träffa avtal om marknadsföringssamarbeten med Fristad GOIF, Borås Hockey, Borås Basket och Borås AIK Futsal.

På Kommunstyrelsens möte diskuterades också ombyggnation och utbyggnad av Björkhöjdskolan, en skola som ska växa från en F-1-skola till en F-9-skola. För att Björkhöjdskolan ska kunna fungera som en fullgod F-9-grundskola så behöver man bland annat renovera och uppdatera köket, anpassa utemiljön och bygga om befintliga lokaler så att de passar en grundskola, till exempel med specialsalar för trä- och textilslöjd, NO, musik, bibliotek samt hemkunskapssalar.

Elevkapaciteten är för närvarande 120 barn i Björkhöjdskolans årskurs F-1. Skolan planeras att vara färdigställd höstterminen 2021 och beräknas då ha en elevkapacitet på 378 barn i årskurs F-6 samt 324 barn i årskurs 7-9. Kommunstyrelsen föreslog Kommunfullmäktige att godkänna Lokalförsörjningsnämndens förslag till nytt hyresavtal och hur ombyggnationen ska ske.

Sammanfattning av alla beslut på mötet. Öppnas i nytt fönster.

Se sammanträdet i efterhand.

Kommunstyrelsen

På måndagen hade Kommunstyrelsen möte.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-01] Kommunstyrelsens möte – här hittar du besluten

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol