Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kulturskolan i nya lokaler

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Kulturskolan i Borås flyttar i dagarna till nyrenoverade lokaler i de gamla industribyggnaderna i Simonsland.

Kulturskolan i Borås flyttar i dagarna till nyrenoverade lokaler i de gamla industribyggnaderna i Simonsland. Med ungefär 4 500 kvadratmeter fördelade på ett nittiotal rum, varav flera stora salar med högt i tak, får en tidigare mycket trångbodd verksamhet nu ett enormt lyft. Det innebär också att all verksamhet samlas i ett stort och välkomnande hus, fortfarande i centrala Borås.

I vartenda hörn av huset pågår det just nu verksamhet. Snickare, golvläggare, danslärare, producenter, sånglärare, elektriker och träblåsare i en sagolik blandning. Här planeras för elevernas ankomst och höstens undervisning medan snickare färdigställer akustikväggar i övningsrummen och golvläggare lägger golv i vad som kommer att vara en stor danssal. Också i den magnifika cirkussalen pågår golvläggning.

Här kommer eleverna att få sina lektioner i dans, cirkus, musik, teater, textil, design, ord, bild och serieteckning, men också mötas och tillbringa tid mellan lektioner i rymliga uppehållsrum.

I september drar höstterminen igång.

Då finns kulturskolans 58 anställda på plats, medan hantverkarna lämnat plats för de över 2 000 eleverna i Borås Stads kommunala kulturskola.

Kulturskolan Simonsland

Cirkussalen i Kulturskolans nya lokaler i Simonsland. Bild: ANNA SIGGE

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-08-17] Kulturskolan i nya lokaler

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol