Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Kvinnliga politiker läser vittnesmål

Artikeln publicerades:

Kvinnor från de politiska partierna kommer i anslutning till tisdagens Kommunfullmäktigemöte att göra en läsning av vittnesmål hämtade från Facebook-gruppen ”I maktens korridorer”.

Läsningen av de anonyma vittnesmålen från hela landet sker mot bakgrund av den senaste tidens många vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp också inom politiken.

– Efter att ha tagit del av dessa vidriga berättelser kändes det viktigt med ett ställningstagande. Sådant beteende är helt oacceptabelt men finns ändå överallt och genom att belysa detta visar vi hur utbrett problemet är, säger Annette Carlson (M).

Två kvinnor från vardera av de partier med kvinnlig representation i fullmäktige kommer efter allmänhetens frågestund att läsa texter som inte är knutna till vare sig den som läser eller till den läsandes parti. ”Det viktiga är att de framförs”, skriver bland andra också Malin Carlsson (S), Ida Legnemark (V), Anna Svalander (L) och Kerstin Hermanson (C) i ett pressmeddelande.

– Det tvärpolitiska systerskapet är en viktig del i det här upproret och oavsett partitillhörighet står vi bakom de kvinnor som utsatts. Detta är något vi gör tillsammans, säger Ida Legnemark.

Anette Carlson, Malin Carlsson och Ida Legnemark

Annette Carlson, Malin Carlsson och Ida Legnemark.

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-12-19] Kvinnliga politiker läser vittnesmål

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol