Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Länsstyrelsen släpper på grillningsförbudet på egen tomt

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Det råder fortfarande eldningsförbud i Västra Götalands län men det är från och med den 14 augusti tillåtet att grilla på tomt i anslutning till bostäder. Vad gäller yrkesmässig verksamhet som använder öppen eld gäller inte eldningsförbudet. Det finns förutsättningar för dessa undantag.

Länsstyrelsen har samrått med länets räddningstjänster och fattat beslutet om att häva förbudet mot grillning på egen tomt. Därför släpper Länsstyrelsen förbudet mot grillning på egen tomt från och med tisdag den 14 augusti kl 09.00.

- Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Men Länsstyrelsen släpper förbudet mot att grilla på egen tomt, säger Charlotte Hagstrand, Länsbrandingenjör på Länsstyrelsen.

Var rädd om vattnet

I Borås råder det just nu inget bevattningsförbud men vi måste alla hjälpas åt att spara på vattnet. Vattnet måste räcka till både människor och boskap, men också till vilda djur och växter. Borås Energi och Miljö beskriver hur du kan bidra till den sparsamheten. Läs mer på bolagets webbplats borasem.se Länk till annan webbplats..

Information från 113 13

113 13 är Sveriges informationsnummer vid stora olyckor och kriser. Du kan ringa 113 13 för att både få och lämna information och numret är tillgängligt dygnet runt årets alla dagar. Numret är till för att minska belastningen på nödnumret 112 vid stora händelser

Symbolen för eldningsförbud

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-08-13] Länsstyrelsen släpper på grillningsförbudet på egen tomt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol