Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ljuständning för att hedra minnet av Raoul Wallenberg

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den 17 januari 1945 greps Raoul Wallenberg och försvann. På Kommunfullmäktiges sammanträde på torsdag kommer en ljusmanifestation hållas för att minnas och hedra Raoul Wallenbergs gärningar.

Den 17 januari är det på dagen 74 år sedan som Raoul Wallenberg sågs i frihet för sista gången. Han greps av Röda armén under belägringen av Budapest den 17 januari 1945 och försvann därefter. Raoul Wallenberg räddade 10 000-tals människor från deportation och trolig död under andra världskriget genom kreativitet, fräckhet och ett stort mod.

Organisationen Raoul Wallenberg Academy anordnar ljusmanifestationen ”Ljus för Raoul” runt om i landet. Syftet är att hedra Raouls minne och att agera i hans anda genom att tända ett ljus som motar bort mörker och sprider ljus. I Borås kommer en ljusmanifestation ske på Kommunfullmäktiges sammanträde på torsdag klockan 18.00 med ljuständning och en betraktelse av förste vice ordförande Ulrik Nilsson (M). Ljus kommer även att brinna under torsdagen vid monumentet Fri, som är Borås Stads manifestation mot våld och rasism och som står på innergården mellan stadshuset och Kommunfullmäktigehuset.

–Vi vill agera i Raoul Wallenbergs anda och visar det genom att tända ett ljus för att hedra och minnas allt gott han gjorde för sina medmänniskor, säger Per-Olof Höög (S), Kommunfullmäktiges ordförande.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-16] Ljuständning för att hedra minnet av Raoul Wallenberg

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol