Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lyckat partnerskap hjälper unga ut i arbetslivet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stad och IF Elfsborg har nu tagit ytterligare ett steg i sitt samarbete för att få ut fler unga i arbetslivet. I söndags undertecknade parterna ett så kallat idéburet offentligt partnerskap, IOP.

Samarbetet mellan kommunen och IF Elfsborg kallas Jobb tillsammans och syftar till att ge unga boråsare som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av till exempel funktionsnedsättning, psykisk ohälsa eller kriminalitet en möjlighet att komma ut i arbetslivet. De får en praktikplats som sedan kan övergå i en anställning. Det kan också handla om att de stöttas i att ta steget att utbilda sig vidare.

- Projektet har drivits av Sjuhärads Samordningsförbund de senaste åren, med ett otroligt bra resultat, säger Arbetslivsnämndens ordförande Lars-Åke Johansson (S). Nu tar Borås Stad över huvudmannaskapet igen, i och med IOP:n med Elfsborg.

Även hos IF Elfsborg är entusiasmen stor.

- Det här är fjärde året vi jobbar med projektet och trots att deltagarna till en början står väldigt långt från arbetsmarknaden har vi lyckats få ut 75 procent av dem i arbete eller studier, säger Jan Ryrlén, som leder projektet för IF Elfsborgs del.

Det idéburna offentliga partnerskapet löper på tre år med start vid årsskiftet. Under den tiden räknar man med att cirka 90 tjejer och killar kommer att delta. Innan de kommer ut på sina praktikplatser får de vara med på en introduktionsvecka där de bland annat träffar IF Elfsborgs inspiratörer och går igenom föreningens värdegrund.

- Det vi framförallt kan bidra med är att öppna dörrar, säger Jan Ryrlén. Vi har ett av Västsveriges starkaste varumärken vilket är till stor hjälp när det gäller att hitta praktikplatser till exempel.

Arbetslivsnämndens ordförande Lars-Åke Johansson (S) och IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Arbetslivsnämndens ordförande Lars-Åke Johansson (S) och IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson tog i hand när de i söndags undertecknade sitt gemensamma idéburna offentliga partnerskap.Foto: Jörgen Jarnberger

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-09-04] Lyckat partnerskap hjälper unga ut i arbetslivet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol