Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nätverksträff i Borås om insatsen kontaktperson

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Det nätverkas för fullt just nu på Träffpunkt Simonsland i Borås. Sociala omsorgsförvaltningen anordnar nämligen en nätverksträff för personer som arbetar med insatsen kontaktperson enligt Lagen om stöd till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Nätverksträffen är ett årligt arrangemang som hålls på olika platser runt om i landet och i år är det Borås Stad som anordnar nätverksträffen. Det är medarbetare från Sociala omsorgsförvaltningen som har satt ihop programmet. En av dem är Elisabeth Drugge:

- Vi vill presentera olika verksamheter från vår förvaltning, men en viktig del är också att få tid till diskussioner. Då kan vi prata om sådant som rör rekrytering av kontaktpersoner. Det kan vara dilemman, bra idéer, erfarenheter och även hur det ser ut i Sveriges kommuner.

Representanter från Borås Stad har varit med på nätverksträffar för kontaktpersoner enligt LSS och SoL sedan 2005, men nu är det första gången man själva arrangerar en träff.

Deltagare från norr till söder

Det har varit högt tryck på platserna till nätverksträffen och över 70 personer deltar från olika kommuner i Sverige.

- Det är personer här från Skellefteå i norr till Eslöv i söder, så det är stor spridning på deltagarna och det känns jättekul, berättar Annika Sjöqvist.

En av deltagarna på nätverksträffen är Linda Ohlsson som arbetar med rekrytering av kontaktpersoner på Göteborgs Föreningscenter. Det är första gången hon är med på nätverksträff för de som arbetar med insatsen kontaktperson, och hon är förväntansfull:

- Nätverksträffar är jätteviktiga och det är intressant att höra hur man jobbar med de här frågorna i olika delar av Sverige. Jag hoppas på att knyta kontakter och få med mig bra tips. Programmet verkar trevligt och blandat, och det är bra att vi får tid till att prata med varandra.

Fakta om kontaktperson för personer med funktionsnedsättning

En kontaktperson är någon som hjälper ett barn, en ungdom eller en vuxen som behöver lite extra stöd. Kontaktpersonen kan då vara någon att prata med, någon som hjälper till med sociala kontakter och som följer med på fritidsaktiviteter.

Åhörare och två föreläsare

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-05-18] Nätverksträff i Borås om insatsen kontaktperson

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol