Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu hjälps vi åt med att motverka trängsel på serveringar

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu behöver vi alla hjälpas åt att ta ansvar för att rädda liv, men också verksamheter. Genom att följa Folkhälsomyndighetens råd kan vi undvika smittspridning och samtidigt se till att restauranger och kaféer i kommunen kan fortsätta att ha öppet. Du kan också anmäla till oss om du ser serveringar som inte följer reglerna.

Trängselreglerna handlar i korthet om att trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar inte får förekomma. Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra och restauranger ska placera bord så att det är lätt för gäster att röra sig utan att det blir trängsel eller större köbildning.

Ny lag från 1 juli

Miljöförvaltningen har uppdraget att göra tillsyn av trängsel på serveringsställen i Borås Stad. Från och med 1 juli 2020 gäller en ny lag, Lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen, som innebär att det är Miljöförvaltningen som själva har befogenhet att fatta beslut om förelägganden och att tillfälligt stänga ner de verksamheter som inte följer reglerna.

Så anmäler du serveringar som inte följer reglerna

Ser du att serveringar i kommunen inte följer trängselreglerna? Gör då en anmälan genom att kontakta Miljöförvaltningen på 033-35 30 00 (måndag till fredag mellan klockan 8-12) eller via e-post till miljo@boras.se.

Du kan också använda dig av kommunens system för synpunktshantering.

Ikon med servitör som bär på en bricka.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-30] Nu hjälps vi åt med att motverka trängsel på serveringar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol