Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu invigs den nya isbanan

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Idag är det äntligen dags för invigning av den konstfrusna isbanan på Boda Isstadion. Familjefesten pågår hela dagen och avslutas storslaget med VM-matchen mellan Finland och Kazakhstan.

Vilken vintersportdag det är i Sjuhäradsregionen! Inte nog med att världscupen drar igång i Ulricehamn, det är dessutom stor invigning av Boda Isstadion.

Festligheterna börjar redan klockan 9 då allmänhetens åkning drar igång. Under dagen bjuds det på såväl ungdomsmatch mellan Borås/Skövde Bandy och Otterbäckens BK som en VIP-match med Boråskändisar och forna storspelare, innan det är dags för landskampen Finland-Kazakhstan klockan 18.

Här kan du se hela dagens program Pdf, 2.1 MB.

Isbanan invigs klockan 14 och den officiella invigningen inför landskampen sker klockan 17.50.

Fantastisk vinterstad

- Det här öppnar upp nya möjligheter och innebär en utveckling av Borås som en fantastisk vinterstad. Det är väldigt roligt att för första gången ha en landskamp i Borås, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

- Vi vet att barn som bor i området inte alltid har möjlighet att ta sig till hallar och idrottsanläggningar i andra delar av staden, därför är den här isbanan strategiskt rätt placerad, säger Kommunstyrelsens andre vice ordförande Kerstin Hermansson (C). Vi hoppas att isbanan kommer inbjuda till fysisk aktivitet oavsett var man bor i vår stad.

Glädjen i vinteridrott

- Idrott är till stor glädje för många och skapar förutsättningar för ett friskare liv högre upp i åldrarna. Med den nya isbanan får fler barn och unga i Borås chansen att hitta glädjen i vinteridrott, säger Kommunstyrelsens förste vice ordförande Annette Carlson (M).

- Jag är väldigt glad över den här isbanan som ger ännu en möjlighet att åka skridskor i Borås Stad. Det är en plats där människor kan mötas och som samtidigt bjuder in till rörelse och lek, det är viktigt för området, säger kommunalråd Malin Carlsson (S).

- Det här är en historisk dag för Borås och alla bandyentusiaster – en fullstor bandyplan i Borås! Investeringen i Boda Isstadion skapar stora möjligheter för bandysporten och för allmänheten. Sommartid kommer konstgräsplanen under isbanan kunna nyttjas för kricket och rugby. Vi ser fram emot många spännande arrangemang på Boda Isstadion, säger Håkan Eriksson (C), ordförande för Fritids- och folkhälsonämnden.

Bandyn vinner mark

- Nylagda konstfrusna bandybanor är ingen vanlig företeelse, så därför är det med stor glädje vi ser att bandyn på detta sätt åter vinner mark i Borås och Sjuhärad. Det finns från bandyns sida anledning att gratulera boråsarna till den nya idrottsanläggningen. Ett stort tack till Borås Stad och Borås Bandy kommer också från våra varma bandyhjärtan, säger Stig Bertilsson, ordförande i Svenska Bandyförbundet.

- Nu kan det spelas bandy igen i Borås. Härligt, äntligen! Borås och Sjuhäradsbygden har varit ett stort och levande bandydistrikt, nu finns chansen att komma tillbaka och utöva denna ädla vintersport: juste spel, underbart lir, artisteri, frisk luft. Det är bandy! säger Bengt KÅ Johansson på Svenska bandyförbundet.

Bandyspelare på isen.

Invigningsdagen avslutas med VM-match mellan Finland och Kazakhstan.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-26] Nu invigs den nya isbanan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol