Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu öppnar förtidsröstningen till EU-valet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Idag, 8 maj, börjar förtidsröstningen till EU-valet. I år räknar valkansliet med att fler boråsare kommer att rösta i förväg än på själva valdagen.

Om 17 dagar är det EU-val. Då ska vi välja de 21 politiker som de närmaste fem åren ska representera Sverige i Europaparlamentet.

Valdagen är den 26 maj men rösta kan man göra från och med idag. Här i Borås är förtidsröstningslokalerna de samma och lika många som i det allmänna valet i höstas. Valnämndens kansli räknar också med att intresset för att förtidsrösta kommer vara mycket stort.

- Jag kan tänka mig att det till och med blir fler boråsare som förtidsröstar än som röstar på själva valdagen den här gången, säger projektsamordnare Ludvig Ahlstrand. Många tycker att det är bekvämt, man kan rösta när man själv känner att det passar. Och det finns inte samma tradition och känsla av högtidlighet i att rösta på själva valdagen som det gör när det gäller kommun- och riksdagsvalet.

För att kunna förtidsrösta behöver du ett röstkort. Om du kommer till lokalen och upptäcker att du inte har det med dig finns det möjlighet för röstmottagarna att skriva ut en dublett på plats så att du ändå kan lägga din röst.

Förtidsröstningslokal på Stora torget.

Från och med 8 maj är förtidsröstningen inför EU-valet igång.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-05-08] Nu öppnar förtidsröstningen till EU-valet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol