Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu släpper vi årets blomsterprogram

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Självklart ska även årets sommarblomsplanteringar hylla Borås födelsedag. Vi firar vår fantastiska 400-åring med vackra blomsterkompositioner som för tankarna till alla möjliga sorters festligheter. Årets tema är…

… FEST!

– Vi vill fira tillsammans med boråsarna, och vårt bidrag till festligheterna är att vi smyckar staden till fest, berättar Anton Spets, stadsträdgårdsmästare.

Fem festliga kompositioner

I år ges sommarblomsprogrammet ut i tryckt och illustrerad form för fjärde året i rad och precis som tidigare år är det uppdelat i fem olika kompositioner kopplade till årets tema. I år pryds staden av planteringar och urnor planterade efter kompositionerna gala, folkpark, nattklubb, karneval och barnkalas.

– Alla har olika tankar kring vad fest innebär och vi ville försöka fånga upp och spegla många olika typer av festligheter i våra kompositioner. Det har varit spännande att arbeta med allt från det dova temat med begonia och sötpotatis som finns i kompositionen nattklubb till de glada smultronen och solrosorna i kompositionen barnkalas, berättar Anton.

Årets illustrat

Sommarblomsplanteringarna och blomsterprogrammet har blivit en av årets höjdpunkter och många längtar efter att få ta del av det tryckta programmet och de vackra planteringarna

– Vi är ett gott gäng som arbetar med blomsterprogrammet. Personalen på parkenheten är de som skapar våra olika gestaltningar med hjälp av växtvalen och sen planteras allt ut av parkpersonal på Servicekontoret och Tranemo Trädgårdstjänst, berättar Anton

Parallellt med växtval och gestaltning arbetas själva programmet fram av illustratör i samarbete med kommunikatör.

– Årets färgsprakande program har illustrerats av Astrid Wilson och det är extra kul att ha arbetat med Astrid eftersom hon faktiskt bor i Borås och har god lokalkännedom. Hennes kreativitet och lyhördhet har gjort årets blomsterprogram till en produkt som helt klart är värdig vår jubilerande stad, säger Anton.

Nu är planteringen av årets sommarblommor i full gång och första omgången sommarblomsprogram har kommit från tryckeriet. Kompositionerna i rabatter, urnor och blomlådor kommer kunna upplevas i sin helhet till midsommar.

– Det bästa med sommarblomsplanteringarna är att de ändrar karaktär under hela sommaren och därför tål att upplevas igen och igen, konstaterar Anton Spets.

Information, ikon

Mer om blomsterprogrammet

Läs mer om årets blomsterprogram och se var du kan hämta ditt exemplar

Illustration blomsterprogrammet Barnkalas

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-08] Nu släpper vi årets blomsterprogram

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol