Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nya stadsparksbadet lockade många

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Det var knappt så att den nya, större entrén räckte till för alla nyfikna som ville ta sig en titt på det renoverade stadsparksbadet när det återinvigdes på fredagen.

Badet har funnits i stadsparken i 33 år. Att det hamnade där var egentligen en följd av ett lyckat aprilskämt, berättade kommunalrådet Annette Carlson (M) under invigningen.

Det var 1979 som stadens politiker bestämde sig för att skämta med boråsarna om att den gamla teatern skulle flyttas och bli till museum någon annanstans, och att det skulle byggas ett badhus på platsen istället. Fyra år senare fattade kommunfullmäktige beslut om just detta, och 1985 kunde badet öppna.

När det stängdes för renovering i maj förra året var det i stort behov av en ansiktslyftning, och under det dryga året som gått har en mängd förbättringar genomförts. Bland annat finns det nu 800 kvadratmeter solceller på taket som förser byggnaden med el, lokalerna har tillgänglighetsanpassats med bland annat gångstråk för människor med synnedsättning samt att entrén och korridorerna har gjorts större. Dessutom har vattenreningsanläggningen och ventilationen bytts ut, liksom vattenrutschkanan i äventyrsdelen.

- Jag är verkligen positivt överraskad, sa Elsa Karlbom, en av de många besökarna under invigningen. Jag har varit här mycket med barnbarnen genom åren och det har verkligen blivit jättefint.

På måndag klockan 6.30 öppnar stadsparksbadet för alla badsugna boråsare.

Bandet klipps i entrén
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-09-07] Nya stadsparksbadet lockade många

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol