Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny öppenvårdsmottagning för unga med missbruk

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Ungdomar i Södra Älvsborg som har eller som riskerar att hamna i missbruk av alkohol, droger eller spel om pengar kan sedan den 15 mars få hjälp på en ny öppenvårdsmottagning. Mottagningen heter Mini-Maria och modellen som finns i Göteborg är väl etablerad i andra regioner i Sverige. Nu har turen kommen till Södra Älvsborg.

Mini-Maria Södra Älvsborg har sin huvudmottagning på Österlånggatan 64 i Borås och med närmottagningar runt om i Södra Älvsborg. Mottagningen är en integrerad verksamhet där personal från hälso-och sjukvård och socialtjänst dagligen jobbar tillsammans i syfte att stötta unga och deras familjer i frågor som rör missbruk. På Mini-Maria kommer socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare arbeta tillsammans.

Ungdomarna och deras familjer kan ta en egen direktkontakt med mottagningen och det krävs ingen remiss eller bistånd för att påbörja en kontakt. Stödet är kostnadsfritt. Mini-Maria kommer att erbjuda information, stöd och behandling vilket ska ske genom bland annat rådgivning och vård som utgår från den unges behov.

Information, ikon

Mer om Mini-Maria Södra Älvsborg

Verksamheten drivs gemensamt av Regionhälsan och Borås Stad och vänder sig till ungdomar upp till 21 år samt deras anhöriga i Borås, Svenljunga, Ulricehamn, Bollebygd, Herrljunga, Tranemo och Vårgårda. Mottagningen bygger på samverkan mellan ovan nämnda kommuner och Västra Götalandsregionen.

En grupp ungdomar utomhus

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-17] Ny öppenvårdsmottagning för unga med missbruk

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol