Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Panelsamtal om EU på Bäckängsgymnasiet - här kan du följa det

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Det börjar dra ihop sig till EU-val. På fredag står Bäckängsgymnasiet värd för två panelsamtal om ungdomar, Europa och EU:s framtid. Den som inte kan lyssna på diskussionen på plats kan följa den här via Borås Stads webb!

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet och nu börjar valkampanjen så smått att dra igång. På fredag den 29 mars anordnar organsationen Europa Direkt Sjuhärad tillsammans med Borås Stad och ett flertal andra västsvenska kommuner två panelsamtal i Bäckängsgymnasiets aula, där svenska EU-parlamentariker och toppkandidater diskuterar framtidens Europa och svarar på publikens frågor.

Inledningstalare är Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionen i Sverige och moderator är Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Medverkande EU-parlamentariker och toppkandidater är: Malin Björk (V), Olle Ludvigsson (S), Kristina Jonäng (C), Max Andersson (PV), Toktam Jahangiry (Fi), Gustaf Göthberg (M), Magnus Jacobsson (KD), David Ling (MP), Simona Mohamsson (L) och Kristina Winberg (SD).

- Eventet ordnas för att föra EU närmare Sjuhärad och för att lyfta fram Sjuhärads frågor till EU, säger Li Wikander på Europa Direkt Sjuhärad. Vi har bjudit in Europaparlamentariker, toppkandidater och chefer från EU-kommissionen och parlamentet i Sverige till eventet. Gymnasieungdomar från hela Sjuhärad har tagit fram alla frågor till panelsamtalet. Vi vill med detta event öka kunskaperna kring EU och EU-valet.

Bäckängsgymnasiet.

På fredag står Bäckängsgymnasiet värd för två panelsamtal där EU-parlamentariker och toppkandidater deltar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-27] Panelsamtal om EU på Bäckängsgymnasiet - här kan du följa det

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol