Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Parkeringsvärdar på stan

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu går Borås kommuns Parkerings AB in i en ny tid av värdskap. Efter utbildning inom både ”Det goda värdskapet” och turistinformation, kommer parkeringsvakterna på stan kunna hjälpa till med mer än bara var och hur du ska parkera. Nu som parkeringsvärdar.

En parkeringsvakt har till uppgift att skapa en bättre trafikmiljö genom att främja trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet. En parkeringsvakt hjälper till med frågor kring trafikregler, vad som gäller kring parkering, var du kan parkera, hur länge och till vilket pris. Och även hur man kan betala med digitala betalningsalternativ.

Förutom att berätta var man bäst parkerar och hur en parkering betalas på enklast sätt, är värdarna nu förberedda på mer än så. Nu kan de även tipsa om kul saker att göra i Borås.

– Vi har sett en möjlighet att utvecklas mer inom kundservice och när den fysiska turistbyrån inte längre finns, blev det ett naturligt sätt för oss att bli värdar på stan berättar Birgitta Neugebauer som är VD på Borås kommuns Parkerings AB.

Borås kommuns Parkerings AB har i samarbete med Nordiska Textilakademin också tagit fram nya västar som nu blir en väl synlig symbol för värdskapet.

Parkeringsvärdarna i sina nya orangea västar. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-11-13] Parkeringsvärdar på stan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol