Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Partnerskap för sverigefinländarna

Artikeln publicerades:

I dag har Vård- och äldrenämnden tecknat ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Allaktivitetshuset för sverigefinländare.

Allaktivitetshuset för sverigefinländarna driver sedan flera år Mötesplats Hultasjön för finskspråkiga seniorer. Varje dag ordnar föreningen, med hjälp av ideella krafter, många olika aktiviteter där både medlemmar och icke medlemmar är välkomna. En viktig del i verksamheten är den lunchservering och caféverksamhet som finns på mötesplatsen.

Nu har Vård- och äldrenämnden tecknat ett IOP med föreningen för att lunchserveringen och caféverksamheten ska kunna leva vidare. Partnerskapet innebär att nämnden delfinansiserar en tjänst som lunchvärd. Överenskommelsen gäller i två år och föreningen får 150 000 kronor/år.

-Stödet betyder mycket för oss så att vi kan ha personal i serveringen. Vi brukar ha upp til 65 gäster på fredagar, berättar Liisa Toivonen ordförande i Allaktivitetshuset för sverigefinländarna.

Ida Legnemark, ordförande i Vård- och äldrenämnden, och Liisa
Toivonen, ordförande i Allaktivitetshuset för sverigefinländarna, skriver under
IOP:n. Kerstin Hermansson och Bengt Bohlin, Vård- och äldrenämnden, ser till
att allt går rätt till.

Ida Legnemark, ordförande i Vård- och äldrenämnden, och Liisa Toivonen, ordförande i Allakti-vitetshuset för sverigefinländarna, skriver under IOP:n. Kerstin Hermansson och Bengt Bohlin, Vård- och äldrenämnden, ser till att allt går rätt till.

d

Mer om Mötesplats Hultasjön

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-12-19] Partnerskap för sverigefinländarna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol