Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Planering av vaccinering av personal förändras

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Igår satte vaccinationen av prioriterade yrkesgrupper igång, och drygt 180 medarbetare på Vård- och äldreförvaltningen, Sociala omsorgsförvaltningen och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen fick sin första dos vaccin mot covid-19.

Västra Götalandsregionen har upphandlat en privat aktör som genomför vaccinationen av de prioriterade yrkesgrupperna i Borås Stad. Tyvärr fungerade inte logistiken perfekt, vilket ledde till en försenad start och långa väntetider för vissa. Det fick konsekvensen att vissa som hade bokat tid var tvungna att åka tillbaka till sitt arbete innan de hade fått sin vaccination. En del återkom senare och kunde då få sitt vaccin. Alla doser gick dock åt eftersom ett fåtal doser gavs till medarbetare inom de prioriterade yrkesgrupperna, som inte hade bokat tid.

I dag, den andra vaccinationsdagen, har rutinerna satt sig och allt rapporteras fungera bra.

Vaccinleverans uteblir nästa vecka

Enlig planerna skulle vaccinationerna av personalen fortsätta under nästa vecka, och veckan därpå. Dock har Borås Stad nu fått besked om att det inte kommer levereras vaccin som planerat, och därför kommer det bli ett uppehåll i vaccination av medarbetare.

Borås Stad har ungefär 3000 medarbetare som kommer att erbjudas vaccin i den här fasen eftersom de arbetar vårdnära med personer på vård- och omsorgsboenden, i hemtjänst eller inom funktionshinderverksamhet.

En anställd vaccineras

Martina Söderlund var först i kön när medarbetare i Borås Stad började vaccineras igår.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-01-27] Planering av vaccinering av personal förändras

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol