Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Polismyndigheten vill etablera lärosäte i Västsverige

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu har Polismyndigheten lämnat sitt förslag till regeringen – de vill etablera en femte polisutbildning med placering i Västsverige. Borås är en av kandidaterna som bland annat erbjuder start under 2019, distansutbildning och nödvändig infrastruktur.

Polismyndigheten är tydlig i sitt förslag. De anser att ytterligare en polisutbildning behövs för att säkra kompetensförsörjning för kommande år.

– Vi konstaterar att Polismyndigheten föreslår en femte utbildningsort som ska förläggas i Västsverige. Borås är såklart det bästa alternativet med tanke på högskolans fina förutsättningar och Borås geografiska läge, menar Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Nästa steg är att Högskolan i Borås lämnar in en formell ansökan senast den 31 maj, något som högskolan är väl förberedda på eftersom en ansökan planerats och bearbetats sedan förra året. Högskolan samarbetar med Borås Stad, Göteborgs Universitet och flera andra parter och kan därmed erbjuda en polisutbildning för framtiden. Det innebär såväl ett utbildningsinnehåll som möter de krav som en nyutexaminerad polis behöver, som bra lokaler och rätt infrastruktur.

Det är Polismyndigheten som utreder frågan om polisutbildningar i Sverige och som lämnar förslag till regeringen, som sedan fattar beslut. Idag finns polisutbildningar i Umeå, Stockholm och Växjö. Malmö blir den fjärde orten som startar polisutbildning, ett besked som kom under hösten 2017.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-05-23] Polismyndigheten vill etablera lärosäte i Västsverige

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol