Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Premiär för Näringslivets servicecenter

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu ska det bli ännu lättare att driva och starta företag i Borås. Det nyöppnade Näringslivets servicecenter hjälper företagare att hitta rätt bland annat när de behöver ansöka om tillstånd.

– Nu stärker vi oss ytterligare i vår strävan att bli Sveriges bästa region att starta och driva företag i. Med hjälp av Näringslivets servicecenter kan vi bli ännu bättre på att stötta företagarna att lösa sina ärenden snabbt, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

En företagare kan behöva flera olika tillstånd från kommunen, och servicecenters medarbetare kommer att fungera som guider.
– Servicecentret stödjer företagaren i kontakter med stadens olika myndighetsutövare och svarar på frågor kring stadens service inom etablering, nystart och utveckling, säger näringslivschef Anders Glemfelt.

Näringslivets servicecenter tar emot besök i Stadshuset, men personalen kommer även gärna ut på besök till företagen.

Hanna Lassing som är ordförande för Borås Näringsliv säger att näringslivet tycker att det är mycket positivt att servicecentret har blivit verklighet.

– För oss i näringslivet är det viktigt att det är enkelt att starta och driva företag. I Borås har staden och näringslivet en tät dialog om hur staden kan utveckla sina arbetssätt för att förbättra företagsklimatet. Som ett resultat av denna dialog så öppnar nu Borås Stads Näringslivets servicecenter, säger hon.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-16] Premiär för Näringslivets servicecenter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol