Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Regnkonst på Hässleholmen när Borås firar 400 år

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås vinner ofta utmärkelsen som Sveriges regnigaste stad. Vad kan då passa bättre än gatukonst som bara syns när det regnar? Under årets första sommarlovsvecka är alla på Hässleholmen inbjudna att sätta prägel på sina kvarter tillsammans med Streetcorner.se.

Varje sommar sedan 2018 har Borås Stad, AB Bostäder och lokala organisationer samverkat för att erbjuda roliga och inspirerande lovaktiviteter som ger möjlighet för unga att interagera med sin närmiljö. Samtidigt skapas gemensamma gatukonstverk som kan glädja och inspirera både boende och besökare. Målsättningen är att barn och unga i området ska få ta plats och att skapa dialog och delaktighet kring olika platser på Hässleholmen.

De inbjudna konstnärerna från Streetcorner.se är vana handledare och har skapat muraler och interaktiva projekt runt om i Sverige. Osynliga målningar däremot, det hör till ovanligheterna och detta blir gruppens första regnprojekt. Under veckan på Hässleholmen kommer de att besöka olika kvarter och ta fram motiv tillsammans med de som vill vara med.

När sommaren är slut kommer det att finnas en ”skattkarta” att hämta på Hässlehuset, för alla som vill upptäcka de osynliga målningarna på en regnig dag.

Den som vill kan delta redan nu genom att skapa ett motiv och lägg ut på Instagram med taggen #Gatukultur2021. Kanske hittar du ditt bidrag på gatorna i höst?

Tid och plats

Den 14-17 juni klockan 10.00-16.00.

  • Måndag: Silverparken
  • Tisdag: Hässle torg
  • Onsdag: Distansgatan
  • Torsdag: Tunnlandsgatan
Information, ikon

Mer om

Inspirationen kommer från en annan regnig stad – Seattle. Det som där kallas rainworks utvecklades av Peregrine Church som såg nya användningsområden för vattenavstötande spray. På nätterna sprayade han uppmuntrande budskap på trottoarerna och gjorde regniga dagar litet roligare för invånarna i staden. Efter att en Youtubevideo som visade konceptet blev viral finns rainworks nu över hela världen.

Regndroppar på ett fönster

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-10] Regnkonst på Hässleholmen när Borås firar 400 år

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol