Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rekommendation om munskydd gäller inte förskola, grundskola och gymnasieskola

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu gäller skärpta rekommendationer i vår region, bland annat ska munskydd användas i fler situationer. Västra Götalandsregionen har förtydligat att rekommendationen inte gäller förskola eller klassrumssituation i grund- och gymnasieskola.

Spridningen av covid-19 har åter börjat öka i Västra Götaland och smittskyddsläkaren har därför infört skärpta rekommendationer som gäller omgående.

Förtydligande om vad som gäller förskola och i klassrumssituation

En av de nya regionala rekommendationerna är att du ska använda engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte går att undvika.

Västra Götalandsregionen förtydligar att detta inte avser förskola eller klassrumssituationen i grund- och gymnasieskola. I skolan gäller fortfarande att munskydd bara rekommenderas i de specifika situationer då du som vuxen under längre tid inte kan hålla avstånd. I klassrumssituationen är det ofta svårt att alltid hålla avstånd och är desto svårare ju yngre barnen är. Kunskapsläget och erfarenheten blir dock allt tydligare i att barn inte är drivande i smittspridningen av covid-19, men att de naturligtvis ibland kan smitta andra. Dock inte i sådan omfattning att generell munskyddsanvändning kan rekommenderas.

Ikon som föreställer ett munskydd.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-02-18] Rekommendation om munskydd gäller inte förskola, grundskola och gymnasieskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol