Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Röstmottagare sökes till vårens EU-val

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Vill du göra en insats för demokratin och få en inblick i hur valsystemet fungerar? Då kanske uppdraget som röstmottagare i EU-valet kan vara något för dig.

Om knappt fyra månader är det dags att gå till valurnorna igen. Mellan 23 och 26 maj 2019 genomför alla medlemsländer val av 705 ledamöter i Europaparlamentet. I Sverige och Borås äger valet rum söndagen den 26 maj.

Nu har det blivit dags att anmäla sig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som röstmottagare. Valnämnden i Borås Stad söker sammanlagt 500 personer som bland annat ska ta emot röster i förtidsröstningen och på valdagen. För de som arbetar i förtidsröstningen varierar arbetspassen, på valdagen är arbetspasset förlagt på hela dagen.

- Vi gör också utskick till dem som har jobbat som röstmottagare i tidigare val, säger Ludvig Ahlstrand, projektsamordnare på valkansliet. Det är en hel del som återkommer från val till val.

Alla boråsare som känner sig manade är välkomna att söka uppdraget. De enda krav som ställs är att man ska vara över 18 år och inte ha något politiskt uppdrag den här mandatperioden. Ett visst arvode utgår.

Om du vill slå ett slag för demokratin, få en inblick i hur valsystemet fungerar och samtidigt träffa många nya människor så kan det här vara ett uppdrag för dig!

Hand som lägger en röstsedel i en valurna.

Borås Stad söker sammanlagt 500 röstmottagare inför EU-valet i maj.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-02-01] Röstmottagare sökes till vårens EU-val

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol