Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Så ser Viskans park ut när barnen får bestämma

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I våras hölls en egen namntävling för superparken Viskans park där unga boråsare fick chansen att göra sina röster hörda. Vinsten var en egen superpark till förskolan eller skolgården för 50 000 kr. Sjömarkenskolan vann inte bara deltävlingen för barn utan också hela namntävlingen med sitt förslag Viskans park.

Parallellt med den stora namntävlingen för superparken hölls deltävlingen Barnens egen namntävling. Det var Borås Stads dialogforum Urban Talks som tillsammans med Navet initierade namntävlingen för barn. Alla elever upp till årskurs 3 och alla förskolebarn kunde vara med och tycka till.

Under hösten har elevrepresentanter från Sjömarkenskolan träffat kommunens landskapsarkitekt Gustav Axell Johansson som, tillsammans med sitt team, börjat skissa på vinsten. Utplantering kommer att ske under våren 2022.

I samband med barnens namntävling ställdes frågan: ”Hur tror ni att superparken kommer att se ut när den är färdig?” Tolv klasser skickade in sina bidrag och det blev många teckningar!

Under sommaren har några av bidragen visats på parkskyltar runtom i Borås. Nu visar vi äntligen upp alla i ett e-magasin!

Så här ser Viskans park ut när barnen får bestämma. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hand som ritar

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-12-17] Så ser Viskans park ut när barnen får bestämma

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol